Tomatpaj

Jag använder sconesdeg istället för pajdeg till denna rätt. Blir så saftigt då, tycker jag!



3-4 personer

Tomatröra
1 stor gul lök
(1 klyfta vitlök)
1 burk (400g) krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk timjan
örtsalt
malen vitpeppar

Skiva löken och hacka eventuell vitlök. Bryn i en stekpanna med höga kanter, eller använd en gryta eller kastrull.
Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen. Låt koka i ca 5 minuter. Rör ner creme fraichen och koka på svag värme i ytterligare 10 minuter. Tillsätt örterna och smaka av med örtsalt och vitpeppar
Låt svalna lite.

Sconesdeg

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50g margarin
2 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Nyp ner margarinet mjölblandningen. Tillsätt mjölken och blanda ihop degen.
Tryck genast ut degen i en form (ca 18x28cm). Degen kan vara ganska kladdig så se till att ha mjölat händerna ordentligt. Degen ska täcka en bit upp på kanterna. Häll i tomatröran. Eventuellt kan man garnera med lite färsk skivad tomat och några klickar creme fraiche.
Grädda i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.



Kommentarer

Har du något du vill säga?

Ditt namn?
Förgätmigej

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Säg nu vad du har på hjärtat raring!

Trackback