Lättlagad spenatsoppa

I Belgien serverar man ofta soppa innan huvudrätten. Inte som förrätt utan mer som en del av själva huvudrätten. Det är oftast en tunn, mixad vegetarisk soppa. Detta gäller speciellt de lite äldre generationerna matlagare. Jag tror att det börjar bli vanligare med soppa som huvudrätt. Eller helt enkelt som enda rätt under en måltid. I alla fall är det så att unga människor i dagens Belgien inte brukar servera soppa innan huvudmålet. I alla fall inte till vardags.
När jag blir bjuden på mat hos Gerds föräldrar är det dock alltid rutinen med soppa innan maten som gäller.

Själv älskar jag soppor, vare sig de kommer som huvudrätt eller inte!
Så därför tänkte jag ge receptet till en av de enklaste, och godaste sopporna. Enligt mig alltså. Fast jag har många favoriter. Det är lättare att räkna upp sopporna jag inte gillar än att plocka ut ett fåtal favoriter..

Hur som helst, dags för spenatsoppa!

2 portioner

350g frusen, hackad spenat
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
örtsalt
malen vitpeppar

2 kokta ägg

Tina spenaten i en gryta.
Gör en redning: blanda ut mjölet med lite av mjölken, 1 dl räcker. Blanda ner redningen i spenaten. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningen och resten av mjölken. Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med örtsalt och malen vitpeppar

Servera med kokt ägg.


Så enkelt, så gott!

Kommentarer
Postat av: Lisa S

Gott! Jag gillar spenatsoppa! Men är inte så duktig på att laga själv, kanske blir ändring på det nu! :-)

2010-07-22 @ 19:47:40
Postat av: Mina

Ja, du kan ju alltid prova! Och om det är några oklarheter är det bara att fråga..

2010-07-22 @ 21:31:24

Har du något du vill säga?

Ditt namn?
Förgätmigej

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Säg nu vad du har på hjärtat raring!

Trackback