Telia del 2

Ja nu har jag fått ett brev som meddelar att mitt bredbandsabonnemang sägs upp från och med 28/6. Och visst! Jag får snällt betala resterande månader på bindningstiden. Dock nämns det inget om hur mycket det blir, om några extra avgifter tillkommer (vilket inte skulle förvåna mig ett dugg, det är ju Telia vi snackar om!), eller när exakt de vill att jag ska punga ut med sju månadres abonnemangskostnader..

Man kan ju lugnt säga att förtroendet för Tela har nått nytt bottenrekord..

Telia

Tänkte jag skulle berätta historien om Telia, som jag muttrat lite om tidigare.. Har än känsla av att otrevligheterna inte är över..

Jag hade strul redan när jag flyttade till min nuvarande lägenhet här i Örebro. I samband med flytten bytte jag avtal, jag skaffade Telia Smart. Enligt försäljaren var det det billigaste alternativet. Han meddelade ochså att det var 18 månaders bindningstid. De första 12 månaderna skulle jag betala ett visst pris, sedan skulle det kosta en aningens mer. Jag tyckte det lät rimligt.. Sedan att det strulade rejält med flyttningen av bredbandet är ju en annan historia.

Ja, jag flyttade 1/11 2008. Eftersom jag bytte abonnemang så räknade jag ju med att då skulle ju bindningstiden räknas efter det. Med andra ord så skulle ju bindningstiden gå ut runt den tid jag tänkt mig att försöka flytta till Belgien. Helt perfekt, eller hur?

Men inte då! Tydligen förnyar Telia sina bindningstider endast två gånger om året, 29/1 och 29/7. I mitt fall innebar det att min bindningstid förnyades redan 29/7 2009. Och gissa vad? Jo den förnyades med 18 månader! Kan ärligt inte minnas om jag ens hade ett val att förnya mitt bredbandsavtal. Så de där 18 månaderna jag skrev under på har förvandlats till 2 år och två månader. Tack så jävla mycket, Telia.

Nu när jag ska flytta har jag ju inget val, abonnemanget måste ju sägas upp. Satt en hel eftermiddag i telefonkö tillsammans med Karro, som hjälpte mig ringa. Först fick vi vänta i ca 40 minuter innan vi kom fram. Och gissa vad? Vi blev bortkopplade! Så då var det bara att försöka igen, denna gång fick vi vänta i över en timme!
Och johohodå, verkar som om jag blir tvungen att betala för resterande 7 månader, det blir en nätt summa på lite över 2000kr som jag ska kasta bort på ingenting... Tack igen, Telia.

Om jag ska vara helt ärlig har inte Telias kundsupport fått en chans att förklara varför det är rätt att mina 18 månader förvandlats till 27 månader. Men med tanke på hur urusel denna kundsupport är har jag inget hopp om att faktiskt få ett svar. Mina tidigare erfarenheter är att man kopplas om, sedan kopplas man till någon annan, kanske en chef. Sedan kopplas man bort, BLAM! Tyst i luren.

Som en liten och oviktig kund, vad fan ska man ta sig till?!

Igår fick jag faktiskt ett brev från Telia, som meddelade att mitt telefonabonnemang kommer avslutas 28/6. Vad bra. Men jag har ju inget vanligt abonnemang, jag har ju bredbandstelefoni. Har ännu inte fått något meddelande om hur det blir med bredbandet, eller exakt hur mycket jag kommer få betala.. Kan bara hoppas på att det dimper ner ett brev om det i brevlådan snart. Spänningen är olidlig! Vad ska de ställa till med denna gång?! Kan bara vänta och se...

Hur långt har jag egentligen kommit? del 2

Jag tänkte fortsätta med att snacka om min lilla lista..

Har faktiskt varit i kontakt med skatteverket, det skrev jag inte i förra inlägget.. Fick hjälp att ringa en del samtal i måndags (26/4). Har nu numret på den blankett jag måste fylla i för att anmäla flytt utomlands, yay. Sedan behövde jag ju ett officiellt dokument som visade mitt civilstånd som ogift. Kvinnan vi pratade med på skatteverket skulle skicka ut ett lämpligt personbevis med stämpel och underskrift. Visst, fick hem ett brev igår. Två papper som visade på mitt civilstånd, och mina föräldrars, och en ynklig liten "skatteverket"-stämpel som knappast kommer godkännas av de belgiska myndigheterna. Häpp. Häpp, häpp, häpp....

Får väl pallra mig iväg till skattekontoret och snacka med någon.. Har också möjlighet att gå till svenska ambassaden i Belgien för att fixa det här. Vi får se vad jag bestämmer mig för...

Är ganska brådskande att få tag på min handläggare på Försäkringskassan. Vi hann dock inte det i måndags, tack vara Telias urusla kundsupport (men mer om det senare, Telia förtjänar ett eget inlägg...). Ska se om det finns tid att ringa idag. Har ett möte på Fontänhuset och då ska jag passa på att fråga "min" handledare om hjälp att ringa..

För de som inte känner till Fontänhuset: www.orebrofontanhus.se

Hur långt har jag egentligen kommit?

Ja, det kan man ju fråga sig..
Har en liten lista på saker jag åtagit mig att göra innan flytten. Inte för att det fanns något val, vissa saker är ju nödvändiga att klara av.. Men jag gillar listor, att skriva ner saker (och kunna bocka av dem) ger mig en bättre överblick på läget. För att inte tala om vad det kan dämpa oro och stress!
Så här är min lista, som förändras lite till och från:
  • Ta Esmeralda till veterinären för att fixa med EU-pass, ID-chip och vaccinationer. (Jo tänk att husdjur behöver pass de med!)
  • Anmäla flytt utomlands till Skatteverket
  • Anmäla flytt utomlands till Försäkringskassan
  • Träffa läkare för att försöka få ett "sjukintyg" och förlängning på aktivitetsersättning (Skulle ju vara himla bra att få med sig lite pengar...)
  • Få ett officiellt stämplat dokument som visar på att jag är ogift. (Behövs eftersom att jag och Gerd ska ingå en typ av samboavtal..)
  • Samla ihop bevis på att jag och Gerd varit ett par i över 2 år och att vi setts tillräckligt ofta under den tiden.
  • Säga upp prenumerationer, försäkringar och bredband

Veterinärbesöket klarade jag av förra tisdagen (20/4). Fick även tag på ett kosttillskott som jag kan ge Esmeralda i samband med flytten. Det ska tydligen ha en lugnande inverkan på stressade, oroliga eller nedstämda katter (och hundar). Kosttillskottet heter Zylkène och kan köpas hos veterinären. Kolla in zylkene.se om ni skulle vara intresserade!

Har sagt upp prenumerationer, hemförsäkring och bredbandsabonnemang (jävla Telia! Men mer om det i ett senare inlägg...)

Resten av listan är fortfarande "a work in progress" måste jag tyvärr säga. Har en del samtal att"se fram emot". Usch jag har väldigt svårt för att ringa samtal! Som tur var finns det någon som kan hjälpa till att ringa åt mig. Tack så hemskt mycket, Karro!

Backtracking

Den här lilla bloggen ska ju handla om min flytt till Belgien så då är det kanske på tiden att jag börjar berätta om planerna!

Som sagt, jag flyttar ut från min nuvarande lägenhet 28/6. Och så här ser planeringen ut:
Gerd hyr en van nere i Belgien och kör genom Holland, Tyskland och Danmark. Allt på en dag, 26/6. Kanske kommer han ha någon med sig som han kan växla tid bakom ratten med för jag har ju inget körkort.
Han/de tar sig över Öresundsbron och övernattar i Malmö. Sedan dyker de upp hos mig någon gång under eftermiddagen 27/6. Vi packar in det mesta av sakerna jag ska ha med mig samma dag.

Jag ska inte ha med mig så mycket möbler, bara mina resårmadrasser. Sedan blir det ju kläder och lite hushållsgrejjer. Det slinker nog med lite skräp av personligt värde som jag inte kan skiljas ifrån. Datorn ska med förstås. Och Esmeralda ska ju självklart med!

Vi övernattar i min lägenhet och sedan blir det flyttstädning på morgonen 28/6. Skulle tro att vi kommer iväg vid lunch eller så. Då ska vi förbi min mamma och syster för att lämna av lite saker. Sedan bär det av ner till Malmö där vi ska övernatta. 29/6 lämnar vi Sverige över Öresundsbron för att sedan bila oss ner till Belgien. Enligt beräkningerna kommer vi fram till Deinze, där jag och Gerd ska bo, på kvällen samma dag.

För nytillkomna tittare

Urk. urk. Så har man drabbats av den första vårförkylningen för i år. *hosthost, snörvel*
Ja det var ju typiskt men inte så konstigt kanske. Har ju en tendens att vara stressad, och som de flesta vet kan ju det leda till sänkt immunförsvar..

Tänkte passa på att berätta lite om mig själv, en gest till alla nytillkomna tittare (om några sådana skulle dyka upp!).
Jag ska som sagt  flytta. Till min pojkvän som bor i Belgien. För mig, och de flesta andra skulle jag tro, är ju ett jättestort steg. Vägen hit har varit lång och krokig men jag har alltid föredragit små skogsvägar framför stora motorvägar, brukar finnas mer att titta på då och mer tid att se...
Min väg har varit händelserik och minst sagt gropig. Jag har nämligen tampats med diagnosen Borderline personlighetsstörning. Tror inte jag behöver fördjupa mig speciellt i en förklaring, wikipedia gör det ganska bra skulle jag vilja påstå! Träffade min pojkvän Gerd ett par månader innan jag påbörjade min terapi, kallad DBT (Dialektisk beteendeterapi. Åter igen, kolla wikipedia!), vi har varit ett par sedan slutet av oktober 2007.
Kan knappast påstå att det varit problemfritt, men vilket förhållande är helt utan hinder?! Skulle dock vilja påstå att vi klarat oss igenom prövningarna som varit med bra betyg och guldstjärna i kanten! Vi har vuxit och utvecklats tillsammans, hur töntigt det än låter. Tror nog att distansen har bidragit till våra utmärkta färdigheter i att kommunicera, finns liksom inget val när kommunikationsvägarna är så begränsade. Vi träffades genom World of warcraft, förälskade oss via MSN messenger och utvecklade oss genom Skype. Tänk vad internet kan göra! Och himmel vad bra jag har blivit på att snacka engelska!

Nu har jag, efter två år i terapi, kommit så långt att jag inte längre lider tungt under problembeteendena som utgör Borderline personlighetsstörning. Mina genetiska förutsättningar med allt vad det innebär av extrema känsloreaktioner och mina erfarenheter har ju inte förändrats, jag har helt enkelt fått färdiheter i att hantera dem. Jag har lärt mig otroligt mycket och min förståelse för mig själv och andra har ökat enormt tack vare terapin.

Så nu är det dags att ta klivet ut i livet igen! Jag är bättre förberedd nu, jag är säkrare i mig själv och jag har lättare att stå på mig och inte klubbas ned av omgivningens fördommar.
Det enorma steget att faktiskt lämna familjen och vännerna i Sverige och flytta utomlands känns rätt. Visst, klart att jag oroar mig och är nervös. Då brukar jag tänka att skulle det gå åt pipan är ju inte Sverige så långt bort, bara drygt två timmar med flyg! Min familj och mina vänner kommer ju inte bara att gå upp i rök, de finns ju kvar och vi kan fortfarande umgås. Tänk vad internet kan vara abra att ha!

Nu är ju beslutet taget, datum för flytten är bestämt. Vad jag fokuserar på nu är att reda ut det byråkratiska tramset som kommer med alla större förändringar. Men mer om det i kommande inlägg, finns hur mycket helst att gnälla om! Och mycket annat spännande förstås!

Välkommen in i bloggarnas värld

Jaha, då var det dags för mig att börja blogga. Trodde väl aldrig att jag skulle falla för frestelsen!

Jag vill så väldigt gärna samla mina tankar, erfarenheter och upplevelser på ett ställe där de som är intresserade (av hur det går för mig och min flytt) lätt kan hitta till. Det vore också himla skönt att slippa upprepa precis allt ett antal gånger till ett antal olika personer. Nu kan jag helt enkelt hänvisa hit! Jippie, latmasken jublar...