Det där läkarbesöket del 3

Jag har ännu inte hört ifrån någon på allmänpsykiatrin. Visserligen har det bara gått en vecka sedan mitt inställda möte med läkaren men jag har faktiskt inte tid att vänta längre, om endast fyra veckor flyttar jag!

Jag fick hjälp av mitt boendestöd, Karro, att ringa till Skebäcks vårdcentral (den vårdcentral som ligger närmast mig) för att boka en tid med en läkare där. Men jag är visst inte skriven där, man ska tydligen välja sin vårdcentral. Jag hade ju hört om det men jag visste inte att det gällde när man flyttade till en annan stad/kommun. Det gäller tydligen inom hela landstinget. Så jag är fortfarande skriven på Lekebergs vårdcentral i Fjugesta *suck*
Sköterskan från Skebäck berättade att jag kunde ansöka om att flyttas men det kunde ta tid, från drygt en vecka upp till två månader beroende på vårdcentral!
Så länge kan ju inte jag vänta, och det bara för ett enda intyg. Fick ingen information om det här med val av vårdcentral när jag flyttade..

Nästa steg var att Karro ringde till Lekebergs vårdcentral. Vi fick en tid nästa vecka, onsdag den 9:e juni. Jag ska få träffa samma läkare jag hade tidigare och det är nog den bästa lösningen när man tänker efter. Hon har ändå känt mig i flera år.

Jo, jag har även fått hem personbeviset från Skatteverket. Det är på engelska den här gången, även stämpeln. Sedan kanske jag behöver en extra stämpel från ambassaden i Bryssel, vi får se. Jag tror ändå att det kommer lösa sig!

På flyttfronten inget nytt del 4

Tänkte visa lite fler bilder!


Badrummet, som inte har något badkar, bara dusch. Men jag älskar verkligen
bänken och handfatet, gott om plats att bre ut sig på! Speglarna och lyset är
också jättebra när man ska sätta på sig ansiktet..


Den fina, helkaklade duschen.. Kan ju påpeka att färgen är mindre orange i verkligheten!


Separat toalett, väldigt praktiskt! Våran kom även utrustad med ett handfat, faktiskt
inte alla toaletter som har det i Belgien.

Kan ju också påpeka att det är jag och Gerd som valt ut alla färger på väggarna, med lite goda råd från Gerds syster, Herlinde, som råkar ha någon flashig utbildning i inredningsdesign (eller något ditåt i alla fall..) Det är även Gerd, med hjälp av sin familj, som målat allt..

Äsch då..

Jag har ju alldeles glömt bort ett papper som ska fixas. Ett viktigt sådant med! Jag måste ju skicka in min flyttanmälan till Skatteverket.. Är verkligen dags att göra det nu, tycker jag.. Kanske jag får energi att göra det imorgon. Eller ja, jag kan ju fylla i den och skriva ut den idag och skicka iväg den imorgon. Tillsammans med brevet till min handläggare på Försäkringskassan.. Ja, jag tror jag gör så!

Telefonsamtal

Ja, idag fick jag hjälp av mig boendestöd från Fontänhuset, Karro, att ringa lite samtal. Först försökte vi nå min handläggare på Försäkringskassan men hon var visst inte tillgänglig.
Sedan ringde vi banken. Där gick det mycket smidigare, fick genast all info om hur jag skulle gå till väga för att enklast avluta mitt svenska bankkonto när jag väl kommit tillrätta I Belgien!
Efter det var det Skatteverket. Behöver ju fortfarande få det där personbeviset. Nu ska de i alla fall skicka ett till mig som är på engelska. Tyvärr verkar det som om de inte kan ge mig den stämpel jag behöver ha, troligast är att jag får vända mig till Svenska ambassaden i Bryssel för att fixa det. Nåja, jag har gjort vad jag kunnat!

Sedan ringde faktiskt min handläggare från Försäkringskassan upp mig! Jag hade då inte trott att det skulle ske så snabbt, vi var precis klara med de andra samtalen.
Jag tyckte nog att det var ganska otäckt att prata med handläggare, gillar verkligen inte att prata med okända över telefon. men jag fick bra stöd av Karro och jag kunde trassla mig igenom hela samtalet!
Vilket ju inte visade sig vara så värst prövande, hon tog emot mitt meddelande om att jag skulle flytta. Hon bad mig skriva ett brev till henne med de nya adressuppgifterna och det ska jag väl kunna fixa! Men det mest glädjande var nog att hon inte kom med några som helst argument mot att jag skulle ta med mig min aktivitetsersättning, inte heller att det spelade någon roll att jag skulle flytta utomlands. Just det hade oroat mig en del..
Jag berättade även att jag haft problem med läkarbesök och därför inte lyckats få ett läkarutlåtande/intyg. Hon bad mig skicka in min ansökan ändå, jag kan tydligen komplettera med utlåtandet/intyget när jag väl fått det. Handläggaren sa att det viktigaste var att min ansökan kunde börja behandlas så fort som möjligt. Hon var verkligen trevlig, är tacksam för att det är en sådan person som håller en del av min lycka i sin hand..

Absolut inget med flytten att göra!

Jag skulle vilja tipas om en musikvideo. Den har absolut inget att göra med min bloggs syfte. Men den påverkar mig väldigt stark.
Artisten kallas M.I.A och låten till videon heter Born Free.
Det är ingen superny video det här, den har skvalpat runt  "Intern-nätet" (internet, för de som inte fattade skämtet.. XD) ett tag.
Ingen idé att leta på Youtube, kära vänner! Den är bannad där. Även andra siter har tagit bort den. Den är nämligen väldigt realistisk och otäck. Och den visar på saker vi helst vill låtsas om inte finns.

Anledningarna till att den upprör är många. Människor reagera på den utifrån sina egna tolkningar. Dett finns många moment i videon man kan reagera emot. Vissa tycker det visas för mycket nakenhet. Vissa gillar inte att se amerikanska polis- och instatsuniformer användas. Andra gillar inte det detaljerade våldet. Finns många orsaker till att videon orsakat rabalder..

Jag tycker att videon är väldigt bra. Otäck och störande, javisst, men den ger en tankeställare. Det som jag ser klarast i videon är budskapet att det på något vis är okej att inte respektera en persons mänskliga rättigheter om  personen skiljer sig från 'normen'. Att målet rättfädigar medlen. Det handlar inte om oss, utan om de andra. Budskapet får mig att fundera; nu gäller det dem, imorgon kan det gälla mig...

Jag föreslår att du som läser det här inlägget googlar på "M.I.A Born Free", du lär hitta en sida som visar videon.
Jag vill också varna för att den är allt annat än underhållande...

Det där läkarbesöket del 2

Jaha, de ringde återbud.
Läkaren hade tydligen magsjuka. Inte vet de när jag kan få en ny tid heller.
Men de skulle höra av sig... Jovisst, tack. Om ytterligare tre månade eller?
Så tråkigt för mig då att jag inte kan vänta så länge.
Enda gnutta hopp jag har är väl att de ska vara hyggliga och faktiskt ge mig en ny tid precis när stackars doktorn blivit frisk. Men jag har liksom lite svårt att tro att det skulle bli så lätt...

När man inte kan sova..

..kan man fibbla med mobilen. Har faktiskt en ganska hygglig kamera i min lilla rosa älskling. Hittade ett skönt kort från sist jag var hos Gerd:


Alltså, chips med senapssmak?! Kom igen nu va? Inte gott alls, säger Gerd som testat. Det hade jag nog kunnat tala om för honom innan, om jag hade fått chansen. Kom ihåg att i Belgien kör de med stark, osötad senap..

Snart kan nedräkningen börja!

Ja, på måndag är det faktiskt bara fem veckor kvar tills flytten. Dan ju verka som gott om tid, men jag vet ju hur dagar och veckor bara verkar svepa förbi. Känns som att det nyss jag kom hem från Belgien och att det var hela tre månade kvar tills flytten.

Inte har jag fixat med allt som jag hade tänkt mig att fixa innan juni. Måste fortfarande anmäla flytten till både Skatteverket och Försäkringskassan. Så måste jag försöka fixa det där personbeviset, på engelska OCH med en ordentlig stämpel.
Jag måste även ringa banken..

Det tråkigaste är att jag inte haft möjlighet att träffa de vänner som bor långt bort, hade så gärna velat göra det innan jag lämnar landet, vem vet när jag kan komma tillbaka?

Fast lite goda nyheter på den fronten finns det ju ändå! Min halvsyster ska ju komma och hälsa på 12:e juni. Veckan efter det, 19:e, kommer min före detta kontaktperson, och nuvarande vän, och hälsar på (samma dag som kronprinsessan Victora gifter sig kom jag just att tänka på!). Det blir nog festligt...

Det där läkarbesöket

Jag ska ju till läkaren nu på måndag, Annandag pingst. Känns lite konstigt att den dagen inte längre är en helgdag. Nåja..
Jag börjar bli väldigt nervös inför läkarbesöket. Känner mig osäker, både på läkaren och på min förmåga att få fram det jag vill ha sagt.
Jag träffade min terapeut idag. Tanken var att vi skulle gå igenom lite inför det där hemska besöket hos doktorn. Jag känner mig ännu mer osäker och förvirrad nu!

Just nu tvivlar jag på nästan allt som har med läkarintyg och aktivitetsersättning att göra.. Kan ju lugnt säga att hoppet om att få pengar har dippat rejält..

Jag kan inget mer göra än att förbereda mig så gott jag kan tills på måndag, sedan får det bli som det blir...

Jag kan inte minnas en enda gång där jag mått sämre när jag kommit ut från terapisessionen än jag gjorde när jag klev in..

Om möbler

Jag och Gerd håller på att snacka inredning, det är min last och hans pina..
Vårt gemensam hem skulle i princip kunna hämtas direkt ur en Ikea-katalog.. Men det har jag inget emot!
Vi har egentligen bara sovrummet kvar att möblera. Sängborden är redan införskaffade. Kvar är sängram och garderob, vi satsar på "Hemnes"- serien rakt av. Fast garderoben ska vi nog inte ha helt i Hemnes-stil utan vi kör på Pax garderobssytem (själva garderoberna blir "Hemnesfärgade") med spegeldörrar. De blir billigare plus att Hemnes-dörrarna nog gör sovrummet väl mörkt.


Hemnes sängbord

Hemnes sängramLite så här hade vi (jag jag jag) nog tänkt oss garderoben:


Utsidan


InsidanPå flyttfronten inget nytt del 3

Tänkte dela med mig av lite fler bilder. Denna gång är det köket som står i fokus!Köket och matplatsen är en del av vardagsrummet. Yay för öppen planlösning!


På denna bild kan man se hyllorna som delar av rummet lite (samma hyllor som syns
på bilderna i ett tidigare inlägg)
Väggarna är himla tomma, eller hur? Ja vi har inte varit riktigt överrens om vad som ska sitta på dem. Det får bli ett projekt när jag väl flyttat in på heltid!

Lättnad

Mamma ringde mig idag. Det blev ganska jobbigt och jag tror vi kan behöva mycket mer tid innan vi är tillbaka till det "normala". Förhoppningsvis har vi gått vidare i tid innan jag flyttar.
Jag hoppas....

Fortfarande inte bra

Nu hamnar jag lite ifrån ämnet och syftet med denna blogg, som ju är att berätta hur det går med min flytt. Fast kanske det här med hur jag mår hör hemma här ändå..

Har träffat min terapeut idag. Det var riktigt jobbigt. Mår verkligen inget vidare och behandlingen kan vara riktigt tuff. Var tal om att jag skulle bli inlagd men eftersom jag inte är självmordsbenägen direkt så skippade vi det. Jag behöver acceptera hur läget ser ut, inte fly från verkligheten med hjälp av inläggning på psykavdelning och medicinering. Dock sa terapeuten att om det bli värre och jag funderar på självmord eller så, så kommer hon insistera på att jag läggs in.
Nåja, oroar mig inte så mycket för det.. Har inte varit självmordsbenägen på många år. Dock är det riktigt tufft nu. Var väldigt länge sedan jag mådde så här dåligt, och i mer än bara ett par dagar..

Vi får se hur det går, jag tänker i alla fall försöka kämpa vidare!

Inte bra

Känner mig fortfarande krossad. Verkar bara bli värre. Speciellt sedan senaste gången jag försökte kontakta henne (min mamma alltså).. Har ingen ork alls att göra något, speciellt inte som har med flytten att göra. Det känns bara obehagligt.

Ack ack

Ja, vad ska man skriva. Det här är ganska peronligt så jag håller mig borta från alltför detaljerade förklaringar.

Det är inte så bra mellan mig och min mamma just nu. Sanningen är att att hon överhuvudtaget inte vill prata med mig..
Det hände en sak för några veckor sedan som ledde till det här. Jag vill prata igenom det, försöka reda ut saken och gå vidare. Men hon vill inte. Eller kan kanske inte. Kanske är det så att hon också mår dåligt över det som hände men att hon inte kan hantera det och istället tar till den beprövade metoden att undvika. Men det förbättrar knappast vår relation, det är ganska troligt att det kommer bli svårare att lösa problemet  ju längre tid som går.
Men vad kan jag göra? Har försökt ta kontakt men jag når inte fram!

Det här är jättejobbigt. Jag ska ju flytta snart, flytta till ett annat land. Vi har väldigt begränsat med tid på oss. Datumet är satt, 28 juni försvinner jag härifrån. Det är jobbigt nog, även om jag hade min mammas stöd. Nu har jag ju inte det, nu tynger hon ner mig istället för att stötta mig. Jag vill ju så gärna lösa det här så vi kan umgås under den korta tid vi har kvar innan jag flyttar..
För ingen av oss vet när vi kan ses öga mot öga igen.. Fsyisk kontakt i en relation är otroligt viktigt för mig. När sådant här händer känner jag mig krossad..

På flyttfronten inget nytt del 2

Har egentligen inget nytt att säga om flytten. Tänkte att jag kanske kunde visa lite bilder. De som inte sett Gerd tidigare får en chans att göra det. Jag tycker även att jag kan visa lite av lägenheten han bor i, där jag om bara drygt 8 veckor kommer att bo, jag med!


Gerd


Soffan i vardagsrummet


Värsta TV:n


Paus

Idag tar jag ledigt ..från nästan allt.

Mår inte alls speciellt bra, jag tror att jag vatit lite för intensiv. Jag har gott om tid, jag flyttar ju inte imorgon.
Har bestämt mig för att idag ska jag inte göra något som har med flytten att göra. Blir nog inget imorgon heller. Nu ska jag bara försöka vara, utan att klanka ner på mig själv för att jag inte orkar.

Lugnt och fint, lugn och fin...
Det här klarar jag!

Lägenheten

Sådär ja. Nu var lägenheten uppsagt. Himla skönt att ha klarat av det...
Imorgon ska det ringas till Försäkringskassan. Vi får se hur det går, är ju inte så jävla lätt att få tag på handläggaren, har ju aldrig ens pratat med henne tidigare. Visst är det underbart att den person som har sådan makt över ens ekonomi aldrig ställt en fråga eller hört av sig annat än för att meddela att nu ligger jag risigt till, nu är det dags att ansöka om ny aktivitetsersättning. *ironisk*

På tal om aktivitetsersättning.. har ju lyckats få en läkartid 24 maj. Var fan på tiden! Tänk att man ska behöva vänta drygt två månader för att träffa en läkare och förhoppningsvis få ett sjukintyg. Utan det intyget kan jag ju glömma att ens ha en chans att få pengar. Kommer bli tuff i Belgien om jag inte kan bidra det minsta till hushållsekonomin..

Min nuvarande aktivitetsersättning går ut nu i juni, även om jag får ett sjukintyg kommer jag troligen vara utan pengar både i juli och augusti eftersom Försäkringskassan behöver drygt tre månader på sig att fatta ett beslut..

Byråkrati, you just have to love it, uh?

På flyttfronten inget nytt

Det är ju helg och då får man slappa lite. Jag tar nya tag till veckan, blir nog en del samtal som ska ringas. Imorgon, måndag, ska jag säga upp lägenheten. Här i huset jag bor är det bara en månads uppsägningstid, vilken lyx va?! Men inget hindrar mig från att säga upp lägenheten nu trots att det är två månader kvar tills jag flyttar. Himla bra när sådana här saker är lite flexibla...

Över till lite roligt nu. Gerd, min lilla darling, har följt min blogg! Fast han fattar ju inte så mycket, hans svenska är ju ungefär lika bra som min holländska.. Så vad har han gjort? Jo, han har översatt mina texter i Google translate. Självklart blev det ju ganska roligt emellanåt! Tänkte ge ett par exempel...

"Kanske kommer han ha någon med sig som han kan växla tid bakom ratten med för jag har ju inget körkort." blev översatt till "Maybe he'll have someone with him that he can jump behind the wheel of time because I got no license."

"Han/de tar sig över Öresundsbron och övernattar i Malmö." förvandlades till "He/they are taking over the Oresund Bridge and spend the night in Malmo."

"Det slinker nog med lite skräp av personligt värde som jag inte kan skiljas ifrån. Datorn ska med förstås. Och Esmeralda ska ju självklart med!" blev på något mystiskt sätt "It slips a bit with enough garbage of a personal value that I can not part with. The computer will even be understood. And Esmeralda supposed course with!"

Några punkter från min "Att göra-lista" blev också lite lustiga...
  • Anmäla flytt utomlands till Skatteverket
  • Anmäla flytt utomlands till Försäkringskassan
blev till:
  • Notify fled abroad to Tax
  • Fled abroad to notify the Social Insurance

"Har nu numret på den blankett jag måste fylla i för att anmäla flytt utomlands, yay." tar nog priset för konstig översättning:
Is now the Rockstar the banquet I have to fill in to notify fled abroad, yay.

Jag kan verkligen inte begripa hur det gick till.. "Rockstar the banquet" vaddå sa du? Liksom.. Kanske för att jag gjort ett litet stavfel. Glömde nämligen ett 'l' i ordet blankett, det blev till bankett istället. Översättningen gjordes innan jag rättade till den lilla olyckan. Men var kom 'rockstar' ifrån?!