Lite vetemjöl, hur svårt kan det vara att få tag på det?!

Ja, idag tänkte jag överraska min hårt arbetande karl med lite kanelbullar. Han har det tufft på jobbet just nu och jag tycker han har förtjänat lite belöning för sitt slit.

Det visade sig dock vara allt annat än enkelt att få tag i alla ingredienser..
Jag trodde det skulle bli svårt att hitta pärlsocker, jag har letat förut utan att hitta något. Jag trodde att jag skulle bli tvungen att gå till en affär som är mer specialiserad på just bakning.
Men jag hittade faktiskt pärlsocker utan problem, det fanns i min vanliga mataffär. Kanske det bara var slut förra gången jag kollade. Jäst hittade jag med, efter lite letande. Dock innehåller paketen 42g jäst. Vem kom på det?! I mitt bullrecept finns ju bara svenska måttangivelser, alltså 50g jäst till en sats bullar. Hm..
Kardemumma var också en pärs att hitta. Finns visst bara hel kardemumma! Men jag tog med mig min mortel när jag flyttade så det är inget problem. Margarin var heller inte svårt att hitta.

Bull- och muffinsformar hade de dock inte. Jag vet att jag gnäller lite nu men allvarligt, säljer man färdiga mjölblandningar till t ex. muffins borde man väl också sälja muffinsformar? Men inte då! Här i Belgien häller man visst muffinssmeten i händerna och stoppar in dem i ugnen. Gnäll, gnäll!

Men det svåraste var faktiskt att få tag vanligt vetemjöl!
Jag tror nog de hade det i den första affären jag var i, men något geni hade parkerat en lastpall full med varor framför just den hyllan. Inte vågade jag störa tjejerna som höll på att plocka upp varorna, de såg minst sagt griniga ut..

Men "äsch", tänkte jag, "jag får väl gå till den där butiken med speciella bakgrejer, de lär ju ha både bullformar och vetemjöl". Ja, de hade bullformar. Nej, de hade inget vanligt vetemjöl!
Bara färdiga mjölblandningar. Till kakor, bakverk och bröd. Blandningarna till bröd var till och med avsedda för bakmaskin. Heja Belgien. Allting ska visst köpas halvfärdigt här. Bara att hitta vanlig ost som inte är färdigskivad är svårt.. Gnäll, gnäll!

Så jag fick snällt knata genom hela centrala Deinze till en tredje affär, även det en vanlig matvarubutik. Där hittade jag slutligen vetemjöl. Vetemjöl för bröd, vetemjöl för såser, vetemjöl med salt och vetemjöl till bakverk. Här gäller det att veta precis vad man ska ha. Jag hoppas jag fick tag i rätt sort!
Hittade även lite mandelspån där, det hade jag heller inte hittat på de andra ställena.

Så nu ska jag väl äntligen sätta igång och baka bullarna, så de är klara tills Gerd kommer hem.

Håll tummarna för att de blir bra!

Kommentarer

Har du något du vill säga?

Ditt namn?
Förgätmigej

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Säg nu vad du har på hjärtat raring!

Trackback