I lördags

Jag var ju ute och festade lite i Gent i lördags tillsammans med Gerd och en vän från språkkursen, Alicia. Hon är en jätterar tjej som kommer från Spanien och arbetar här som au pair.

Gerd är verkligen helt underbar som ställde upp som chaufför! Fast nog tror jag allt att han hade det lika trevligt som jag och Alicia. Dock kunde han ju inte häva lika mycket alkohol som vi, han körde ju!


Alicia och jag. Grymt söt tjej alltså!


Jag i Gerds knä. Myspys!

Förutom att dricka öl och drinkar så käkade vi. Det blev Alicias första besök på en så kallad "Frituur", ett snabbmatshak som specialiserar sig på pommes frites med tillbehör. Nationalrätten här i Belgien med andra ord! Lite samma princip som korvkioskerna i de nordiska länderna. Dock med fokus på just pommes fritsen. Det sägs ju att pommes frites har sitt ursprung just i Belgien. Anledningen att de kallas "french fries" i USA ska tydligen vara att amerikanska soldater först kom i kontakt med rätten under 1:a världskriget då de blev bjudna på friterade potatisstavar av några vallonska soldater. Vallonien är ju den fransktalande delen av Belgien så de amerikanska soldaterna trodde att vallonerna var fransmän..


En riktig klassiker. Öl och pommes. Och majonnäs och lite andra såser. Dock inga tillbehör på denna bild (som är snodd från internet).

Kommentarer
Postat av: Johanna

Grymt snygg sminkning, skulle också vilja passa i röda läpppar :-)

2010-10-13 @ 14:38:22
URL: http://www.specialme.se

Har du något du vill säga?

Ditt namn?
Förgätmigej

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Säg nu vad du har på hjärtat raring!

Trackback