Så här har jag det!

...nästan i alla fall!

Nån snubbe med halt sanslösa snarkningar..

 

Alltså, det är min sambo, inte jag, som kan snarka så att sovrummet skakar. Själv är jag som sagt heeelt oskyldig!


Korsetter

Ja jag köpte ju två korsetter när jag var i London. Och nu har jag äntligen tagit tag i dem och provat att snöra en på mig själv! Faktiskt inte speciellt svårt att göra det själv! Jag använde handtagen på en dörr, gick hur bra som helst! Nu har jag ju inte snört så hårt men det ska man inte göra i början heller!

Kommer bilder på mina nya älsklingsplagg så småningom!

Dita von Teese

Nu så kommer äntligen det där utlovade inlägget om mitt möte med Dita! Bättre sent än aldrig, eller hur?!


Vilken otroligt vacker kvinna hon är, den där Dita!

Vi fick köa en bra stund, det var många som ville ha en autograf så det gällde att vara ute i god tid. Hade faktiskt tänkt att skippa hela autografgrejen först men jag ändrade mig, och det är jag glad för. Dita von Teese är nämligen hur trevlig som helst! Hon är verkligen en underbar kändis. Tänk att kunna kombinera något så laddat som striptease med stil och glamour! jag menar, hon är ju lika känd för sin stilsäkerhet som hon är för sina bulesqueshower!


"To Marina with all my , Dita"

Hon verkar vara väldigt trevlig som person, som sagt. Nu hade jag ju inte tid att prata så mycket med henne, det var många som köade efter mig, antagligen fick inte alla chansen att få en autograf. Tiden var ju begränsad!
Nu har jag ju ingen erfarenhet av kändisar direkt så jag vet inte hur signeringar brukar gå till men jag lade märke till vissa saker som gjorde att jag fick intrycket av att Dita verkligen inte är en diva! Till exempel så lutade hon sig lite mot mig när vi skulle ta en bild ihop. Eller när vi var klara och pappret runt boken hon signerade föll av och hon automatiskt sträckte sig för att plocka i ordning den igen. Jag har liksom fått den idén att många kändisar inte bryr sig så mycket om sådant...


Boken jag fick signerad. Eller ja, det är faktiskt två böcker i en!
"Burlesque and the Art of the Teese" och "Fetish and the Art of the Teese"

Trevlig tillställning

"Baby showern" gick utmärk! I alla fall tills någon drog igång kaffekokaren. Jag tål verkligen inte kaffe, både lukten och smaken gör mig riktigt illamående!


Smågodis med choklad och såpbubblor var vad vi fick med oss som gåvor hem..


Baby shower

Nu ska jag och Gerd strax bege oss till hans syster. Hon har en baby shower för sin lilla dotter, Lotte! Ska bli kul att se hur det går till, i Sverige finns ju ingen sådan tradition!


Redo för party, haha!

För de som inte vet så har man en liten mottagning för sin bebis här i Belgien. Det är inte ett dop utan man bjuder helt enkelt hem familj, släkt och kanske vänner. Gästerna har med sig en gåva till barnet och blir bjudna på lite gott att dricka. Och lite tilltugg.
Sedan få gästerna med sig en liten gåva hem!

Redo för "vintern"




Nu har jag äntligen inhandlat skor att ha till vintern. Nåja, de är väl egentligen stövletter. Hade helst velat ha skor, de passar min stil bättre! Men jag hittade inga så dessa var det bästa alternativet..
Visserligen är det inte lika kallt här i Belgien som det är i Sverige och definitivt inte lika mycket snö men ändå.

Jag klarar inte av att trippa omkring i mina vanliga pumps med tunna sulor utan mönstring och frysa tårna av mig!

Oj, jag har ju glömt!

Ja, nu har det redan gått en vecka sedan jag var på Erotica 2010 och träffade Dita von Teese men jag har fortfarande inte fixat med ett ordentligt blogginlägg om det. Fy på mig, nu får jag verkligen skärpa mig!
Ska försöka fixa det idag, eller senast imorgon. Vill ju gärna berätta om mässa i övrigt med!


Grymt häftig lampa som fanns på mässan
(klicka på bilderna för att komma till Eroticas hemsida)


Ack ack

Det var riktigt kass uppdatering igår! Var faktiskt borta hela dagen. Och när jag kom hem hade jag så ont i min stackars rygg att jag inte alls kunde sitta vid datorn..

Det blev i alla fall kakor bakade hos min svärmor, dock inga nya bilder från igår, fick inte med mig kameran. Klantigt! Fast jag har bilder på kakorna vi bakade sedan tidigare så jag får väl dela med mig av dem igen istället!


Kanelbullar, drömmar och wienerstänger

Svärmor kom och plockade upp mig vid halv 10 sedan bar det iväg till Ikea för att shoppa lite inför julmiddagen. Vi käkade även lunch där och svärmor fick prova på Ikeas svenska köttbullar med lingonsylt och gräddsås. Dock serverar Ikea här i Belgien köttbullarna med halvtaskiga pommes frites. Ingen hit, ärligt talat!

När vi kom hem till svärföräldrarnas hus väntade min svägerska redan där. Opps. Men hon hade visst inte väntat så länge..

Där tog dock turen slut. Kakbaket blev en katastrof! Bulldegen ville inte jäsa, den var stendöd. Drömmarna flöt ut i ugnen och liknade plättar mer än kakor. Ack, vad frustrerad jag blev! Och nog skämdes jag lite med, kakorna skulle ju serveras på min svägerskas baby shower (som är imorgon) och jag vägrade att godkänna dessa misslyckade exemplar!
Så det blev till att börja om. Och då funkade det hur bra som helst! Åh, vilken lättnad!!

Men det tog tid.. Var inte hemma igen förrän nästan 9 på kvällen. Jag var helt slut!

Lite julstämning..

..såhär innan första advent:


Bakning idag

Idag ska jag iväg till svärmor och baka kakor och bullar! Vi ska nämligen fixa med lite gott till min svägerskas "baby shower" som är nu på söndag..
Skulle vara lite häftigt om jag kunde få uppdrag att baka lite spännande kakor från folk och tjäna lite extra pengar. För lite extra klirr i kassan skulle verkligen sitta fint, det ska gudarna veta!

(Hade tänkt lägga upp lite fina bilder på det jag ska baka men icke! Går ju inte att ladda upp något just nu, verkar det som! *suck*)

Ajajaj

Shit vad ont jag har i min högra axel och skuldra!
Inflammation, kanske? Skulle inte vara första gången.. Men såhär ont har det nog inte gjort tidigare.
Får köra pekfingervalsen på tangentbordet med min vänstra hand för jag kan knappt använda min högra arm alls!
Ajajaj, nu är det "Salt Heater"-värmedynan och värktabletter som gäller! Och jag som har ett uppdrag imorgon! Ska ju baka kakor till min svägerskas baby shower nu på söndag Hur ska det gå?
Jag hoppas att det är bättre imorgon...


Ett litet tips

Skulle vilja tipsa om en liten dokumentär nu när vi börjar närma oss julmånaden. För vissa är ju inte julen en glad och mysig tid utan en plåga. Många ensamma själar funderar på eller försöker att ta sina liv.

En tjej som driver bloggen tjelsi.com har låtit sig intervjuas för denna webbdokumentär som har fokus på självmordssajter.


Se dokumentären här!





Lite depp..

Det blev lite tråkiga nyheter för mig och Gerd igår.. Inget jätteallvarligt, ingen som dött eller så. Men tack vare denna tråkiga grej verkar det som om vi blir tvungna att skrota vissa saker vi planerat. Saker som betyder väldigt mycket för mig..

Men det är bara att bita ihop och acceptera verkligheten som den är. Och göra det bästa av vad vi faktiskt har!


Gerd vilar sig på hotellrummet efter strapatserna första dagen i London..


..jag gör samma sak..

Usch

Nu har den första snön kommit här i belgien! Men det är plusgrader. Och det regnar samtidigt. Blött och jävligt med andra ord!

Vill. Inte. Gå. Ut.

London del 2

Jag berättade ju om det kassa hotellet vi råkade ut för. Och vi stannade ju inte där. Gerd och jag begav oss iväg för att leta rätt på ett annat hotell. vad vi slutligen hittade var Holiday Inn express. Snacka om skillnad! Vi blev väl mottagna och hotellrummet var hur fint som helst, det hade till och med rena handdukar! Ha ha..

Fint hotellrum...


..med jättemysigt badrum!


Smakar det så kostar det, tyvärr. Vi fick punga ut med lite över €100 mer för detta rum än för rummet på skithotellet. Men ärligt talat, jag tror det var värt det!


Vi fick även hjälp av hotellpersonalen med att hitta en bra restaurang. Och vilket bra tips det var sedan! Vem var det som gnällde om att maten är usel i England? Vi hittade i alla fall ett riktigt smultronställe!
Stället heter "The Stonemasons Arms" och ligger i Hammersmith-området, strax utanför centrala London. God mat, väl tilltagna portioner och väldigt rimligt pris. Rekommenderas!


På restaurangen, i väntan på lite mat!


Min förrätt bestod av soppa gjort på sötpotatis och kokosmjölk


Huvudrätten.
Pressad potatis, marinerade kotletter och en puré gjord av äpplen och plommon.


Ber om ursäkt för de något suddiga bilderna, glömde kameran på hotellet så jag fick använda mobilen..

London del 1

Nu ska jag väl äntligen få till ett litet inlägg om Londonresan! Det blir en berättelse i två delar, så att i alla fall någon orkar läsa ordentligt! (Om du bara orkar med en bit av texten så satsa på att läsa om hotellet..)

Vi begav oss iväg i fredags, klockan var väl runt 6.40 och jag hade knappt sovit något innan. Fan vad trött jag var!
Så jag sov större delen av resan mellan Bryssel och London, kan inte påstå att dessa "Eurostar-tåg" var så fantastiska som vissa påstått. Fula grå och bruna färger, trasigt tyg på sätena och alldeles för lite utrymme för benen..

När vi väl kom fram till London käkade vi först lite. Vi stötte ihop med en underbar tant som var väldigt pratsugen. Det blev en trevlig lunch.
Men efter det tog det trevliga slut. Planen var att vi skulle checka in på hotellet och dumpa väskorna där och sedan iväg igen för att turista lite. Men så blev det inte.

Jävla värdelösa skithotell! På riktigt!
Vi kom dit strax innan 13.00 lokal tid. Killen som jobbade (han var ny där) kunde inte hitta vår reservation. Han ringde till någon som meddelade att
  1. Jo, de hade mottagit vår reservation.
  2. Ja, de hade tagit våra pengar.
  3. Ja, de hade av någon anledning avbokat vårt rum.
  4. Nej, de hade inte en tanke på att meddela oss detta, tydligen var det deras policy. Att ta pengarna men inte meddela avbokningen.
Men vi fick besked om att de skulle ordna med ett rum åt oss. Det skulle ta max 10 minuter. Efter tio minuter hade vi inte hört ett skit så Gerd tvingade "receptionisten" att ringa sin chef igen. Jo, de hade fixat ett annat rum. Om vi bara väntade lite till.

Och så höll det på..

Vi väntade i TRE JÄVLA TIMMAR. Inte fick vi något rum. Då beordrade Gerd den tafatte "receptionisten" att ringa chefen och be honom möta oss. Tillslut dök karlen upp, otrevlig som fan. Han hade i alla fall besked. De hade fixat ett rum åt oss i en annan del av London.
Say what?
Vi förklarade att vi valt just deras hotell för att det låg i närheten av en plats vi skulle besöka. Noll förståelse fick vi. Då äntligen fick Gerd nog, på riktigt. Han begärde att få tala med någon ansvarig. Den så kallade chefen ringde upp ett nummer och Gerd fick någon att prata med. Det blev en riktig ordentlig utskällning han serverade personen i andra luren. Men det tog skruv i alla fall. Vi avböjde deras erbjudande och begärde pengarna tillbaka. Om inte annat skulle vi ringa polisen. De lovade att fixa med återbetalningen.

Under tiden Gerd var i telefon hade jag ett litet samtal med några andra gäster. En grupp killar som faktiskt råkade vara från Sverige! Jag hade ju sett dem komma för att snacka med receptionisten emellanåt men jag hade inte registrerat vad det handlade om. Men nu fick jag deras historia:
  1. De hade bokad rum med tre singelbäddar men fått ett rum med dubbelsäng+ extrabädd.
  2. I sagda rum fanns bara två handdukar. De bad om en tredje handduk.
  3. De fick en blöt, smutsig handduk av receptionisten
  4. Duschen hade bara jättevarmt vatten
Uppenbarligen var den skitdåliga servicen där inte bara riktad mot mig och Gerd. Helt seriöst? Vem ger en gäst en blöt och skitig handduk?!

Så jag och Gerd fick bege oss iväg och leta upp ett lämpligt hotell på egen hand.
Behöver jag säg att det inte blev något turistande? Är väldigt glad att vi inte förhandsbokade biljetter till "Madame Tussauds"!


Ska ni till London så undvik för allt i världen att boka rum hos "London Grove Hotel", "Golden Strand Hotel", "Royal Guest House" och "Royal Guest House 2"!

Lite..

..förkyld är jag nog. Så det blir ingen dans för mig ikväll. Det är väl så man ska ta hand om sig själv? Men jag vill ju helst inte stanna hemma. Lite feber och halsont, vad gör det?
Fast jag vet bättre än så, jag har viktiga saker för mig mot slutet av veckan och jag ska minsann behandla denna förkylning innan den hinner göra mer skada!




Jag har ju lovat att berätta om min Londonweekend, och det kommer! Måste bara vila mig lite först..


London bra men hemma bäst!

Äntligen hemma igen! Nu var vi ju bara borta en helg så inte har jag hunnit med någon hemlängtan direkt. Men efter att ha varit på resande fot hela långa dagen är det gudomligt skönt att slå ner ändan på stolen framför datorn!

Jag känner mig ganska sliten, kanske har jag en förkylning på gång. Hur som helt känner jag att jag inte kan göra min berättelse om London rättvisa ikväll. Nej, jag ska snart gå och lägga mig istället!

Jag lovar att jag ska ta tag i bloggande imorgon! Då ska det komma upp lite bilder med! Dock blir det inte så mycket, för som vanligt trivdes jag bäst med kameran undangömd i handväskan..
Men vi fick i alla fall en bild på mig och Dita von Teese tillsammans! Den kvinnan är verkligen hur trevlig som helst!

Woohoo London!

Äntligen hinner jag med lite bloggande! Tänker bara ge en kortare sammanfattning nu, ordentliga inlägg kommer jag fixa senare, när vi kommit hem igen.

Först och främst: det gick trots allt inte alls bra med hotellreservationen! Det slutade med att vi fick hitta ett nytt hotell pa egen hand. Jävlar vad arga vi var! Men den historien förtjänar ett eget inlägg... Men en sak kan jag i alla fall säga nu och det är: ska ni till London sa välj nagon annastans än "London Grove Hotel" att bo pa! Allvrligt! Väj nagot annat ställe!!
Istället tog vi in pa "Holiday Inn express" som verkligen har varit bra hitintills..

Men nu över till det viktigaste! Erotica 2010. Och främst da Dita von Teese.. Jag köpte mig en av hennes och fick den signerad av henne fast jag tidigare varit helt emot den idén av nagon anledning. Men jag är glad att jag gick emot den känslan för hon var helt underbart rar! Oh my god vilken underbar person! Det var även jätteroligt att se henne uppträda.. Men mer om det i ett senare inlägg..
Det blev även lite shopping pa mässan, bland annat tva fina korsetter till mig. Jippie!

Det kommer tyvärr inga bilder förräns jag kommit hem igen för vi fick inte med oss kabeln till kameran och denna gamla laptop har ingen minneskortläsare. Typiskt!
Jag beklagar även att vissa av mina a:n saknar en ring ovanpa, jag behöver nämligen en numpad för att fa till dem och der har tyvärr inte laptopen.. Hoppas att texten gar att tyda i alla fall!

2 1/2 timme

Så mycket söm har jag fått inatt! Det förbannade nagellacket ville ju inte torka! Tillslut gav jag upp och gick och lade mig. och hoppades på det bästa. Men inte då! Vaknade upp vid kl. 5 med spår i naglarna och uselt humör. Nu hinkar jag te och äter knäckebröd och hoppas på att jag ska vakna till tillräckligt för att kunna göra mig i ordning

Detta blir sista inlägget innan avresa. Vi ska ha med oss laptopen, tydligen erbjuder hotellet mobilt internet gratis så jag kanske får iväg ett inlägg eller två senare idag..

*Gäääsp*London, here we come! *gääsp*

Vem har tid att sova?

Om 4 1/5 timmar ska jag upp. Och jag har inte gått och lagt mig än! Grattis. Jag kommer vara ett monster när jag kliver upp..

Det har dragit ut på tiden att fixa med allt inför resan och jag är inte riktigt klar än! Fåfäng som jag är bara 'måste' jag fixa naglarna..
Förhoppningsvis kommer jag i säng inom en timme. Nej, jag 'måste' verkligen komma i säng inom en timme!



Sen sen sen

Oj, vi ligger en timme efter schemat. Dumma trafik att bråka! Gerd var nästa 45 minuter försenat idag! Maten är strax klar och då får vi skynda oss att tugga i oss den! För sedan bär det iväg till svärföräldrarna. Inte så att vi måste vara där en exakt tid men vi har ju en del att fixa med här hemma ikväll. Packa lite och sådär..

Vad lagar jag för mumsigt idag då? Jo, fisksoppa med saffran! Det är första gången jag lagar denna rätt så jag hoppas den blir god..

Goda nyheter!

Jag och Gerd fick ju reda på igår att hotellet vi bokat rum hos inte kunde hitta vår reservering. Fick precis ett sms från sambon där han skrev att bokningen trots allt är i ordning. Har ingen aning om vad som var fel tidigare. Får ta och fråga Gerd när han kommer hem från jobbet.
Snacka om lättnad just nu! *andas ut*

Nu ska jag strax sätta igång och städa, vore ju trevlig om det var rent och fint när vi kommer tillbaka! För vem vill komma hem till kaos när man varit bortrest?!


Geeky

Igår kom Gerd hem, och han var riktigt irriterad.
Vi ska ju till London över helgen.. Bokade resan för lite drygt en månad sedan. När vi bokade tådet fick vi även möjlighet att boka hotell direkt genom tågets bokningssajt. Så det gjorde vi. Gerd skickade ett mejl till hotellet för några dagar sedan och fick svar igår: de kunde inte hitta någon bokning!
Skit skit skit!
Vi får se hur det går..

Gerd kom även hem med något annat än dåliga nyheter. Ytterligare en dator. Nu är det ingen superdator att spela massa spel på utan en som han hade tänkt att ha vid TV:n. Varför det? Jo, för att vi ska kulla kolla på filmer och program från internet utan utan att behöva sitta vid datorn. Ett annat plus är att vi nu kan kolla på de filmer vi har som är regionskydddade i en annan del av världen!

Lite geeky, men ändå ganska trevligt..





Lite småpinsamt

Jag och min trogna cykel tog oss iväg till affären utan problem. Men sedan blev det lite pinsamt för mig.. Mataffären har nämligen larm vid både ingången och kassorna. Och när jag gick in i affären började det förstås tjuta och blinka. Och alla stirrade självklart..
jag fick stå där en stund och vänta på att någon i personalen skulle dyka upp. Tillslut kom en tjje, efter vad som kändes en evighet. Fick förklara på knagglig holländska att jag just inte kunde någon holländska. Som tur var så kunde hon engelska riktigt bra! Så fick jag gå en skammen promenad till en avgränsning där jag blev scannad. Fan vad jag var generad! men jag tog det ändå med fattning.

Så varför tjöt larmet för mig då? Jo, tydligen hade jag en lös 'larmlapp' (de där som klistras fast på vissa varor) liggande i ett veck i plånboken. Hur i helvete hamnade den där? Och när fan hamnade den där?!
Det lär jag nog aldrig få reda på..
Hur som helst kunde ju tjejen i personalen konstatera att jag inte tagit något ur butiken och jag kunde fortsätta in i affären.

Ja just det, har ju bakat kakor med!


Gaffelkakor med havre. Mums!

Åh, sött som socker!


Kom igen nu Mina!

Jag var iväg till språkkursen i förmiddags. Det kändes väldigt bra och jag verkar  inte ha missat något!
Jag har ju andra planer för idag med. Ska snart släppa ut cykeln och bege min till mataffären. Sedan blir det kakbak och sist, men inte minst, lite städning.
Problemet är att jag inte har någon lust, vill bara sitta på rumpan och slösurfa..

Nu gäller det att peppa sig själv! Om jag bara får fatt i en uppgift måste det bli att handla, annars blir det inte mycket till kvällsmat. Hade tänkt att göra Köttfärsbåtar..


God, enkel och snabblagad maträtt. precis vad jag behöver idag!

Morning glory

Idag studsade jag upp ur sängen en timme tidigare än vad jag behövde! Känner mig utvilad och sugen på att ta tag i dagen. Kanske för att jag äntligen kom i säng i tid igår kväll. Och jag har sovit bättre än på länge. Så skönt!
Idag blir det språkkurs och efter den ska jag shoppa lite! Kul!
Och sedan är planen att jag ska baka lite kakor och städa. Vi får se hur det går med det..

Om jag inte orkar städa hela lägenheten tänker jag i alla fall skrubba ett av köksskåpen plus innehåll. Stinker nämligen brända mackor där inne. En rest från min lilla olycka skulle jag tro..
Inte ett dugg kul att dricka ett glas vatten som stinker rök!


Redo för dagen. Och det kommer bli en bra dag, för det har jag bestämt!

Flott

..med flottig pizza till kvällsmat. Och lite öl på det. Sunkigt. Men orkade verkligen inte fixa med mat. Vi har inte käkat pizza på ett tag nu så då tänkte vi "varför inte?". Äsch, varför håller jag på och ursäktar mig?! Vilket trams!


Åh, vad gott det ser ut! Eller inte direkt. Men det var gott! Eller ja, det var i alla fall okej..


Nej, nu blir det lite film och sedan är det tidigt i säng som gäller!
Har nämligen språkkursen imorgon och denna vecka ska jag banne mig ta mig iväg!

Gratis är gott!

Igår fick sambon ett nyhetsbrev per mejl från Erotica 2010. Alltså, mässan vi ska besöka när vi är i London nu till helgen. Där Dita von Teese ska uppträda!





Nu händer det ju mer saker där än hennes show. Tydligen ska det även vara lite gratis föreläsningar och workshops. Och gratis hårklippning och styling av ett professionellt stylingteam! Dock är just den delen "först till kvarn". Men man skulle kanske passa på? Vi har ju ändå planerat att vara där när portarna öppnas, förhoppningsvis långt framme i kön med..


Klicka på miniatyren för att se en större bild

Jippie!

Nu är min nya design på plats och allt verkar funka!
Kom gärna med konstruktiv kritik!

Såhär såg den gamla designen ut:



..om det nu är någon av mina återkommande besökare som skulle ha glömt hur bloggen brukade se ut. över en natt liksom..

Snart premiär!

Jag har hållit på att trixa med en ny bloggdesign. Denna gång ville jag verkligen göra något eget, inte bara ändra lite småsaker i en av blogg.se's teman.
Jag tror jag har lyckats riktigt bra! Nu är det bara några finjusteringar kvar och sedan är den redo att tas i bruk!

Jippie!

♫Oh holy shit, I think I burnt the toaster♫

Jepp. Nära att det blev katastrof här hemma!
Skulle rosta mig ett par mackor bara. Jag kör ner dem i brödrosten och kliver över till andra delen av rummet för att plocka med någonting. Efter en liten blir jag fundersam över att brödrosten inte har sagt ifrån.

Så jag vänder mig om...

"HERREJÄVLAR vad det ryker!"

Först då lade jag märke till att hela övre delen av rummet var fylld med rök.

Jag rusar fram till brödrosten, drar ur sladden och sedan pillar jag ut mina stackars förkolnade brödskivor. Var nog på tiden med, hade nog inte dröjt många sekunder innan hela skiten börjat brinna.

Svart bröd. Och brödrosten är lika svart, den med...



*Pust*pust*

Har vädrat ur lägenheten men det luktar fortfarande bränt. Typiskt..

Fan, vilken lyckad dag man har idag då!

#%|@*&!!

Svart hårfärg+trasig plasthandske=



..say no more

Man bites dog + Evil Dead II

Det blev två filmer sedda ikväll. Den första, Man bites dog (1992), är en franskspråkig film från Belgien. Det är en fejkad dokumentär i svartvitt om en seriemördares vardag och "yrke". Klart sevärd om man vill kolla på något lite annorlunda. Dock skulle det räckt med en kortfilm. Denna är lite över 90 minuter och i mitt tycke hade historien vunnit på att kortas ned en timme..





Den andra filmen vi såg var Evil Dead II: Dead by dawn (1987). Har faktiskt bara sett ettan och trean, som inte alls verkar passa i samma trilogi. Man skulle ju kunna säga att tvåan var den felande länken. För den första filmen, Evil Dead (1981) var en typisk 80-talsskräckis medan den tredje, Evild Dead: Army of Darkness (1992), är hur utflippad som helst.. Tvåan liknar nog sin efterföljare mer än sin föregångare, den är ganska rolig och inte ett dugg skrämmande..


Saturday Night Inn

Det var ju trots allt lördag igår så vad kunde passa bättre än att jag och Gerd provspelade "Saturday Night Inn" efter att vi sett klart på filmen.

Att dricka ren Baccardi är verkligen inte speciellt gott..

Reglerna är enkla. Den som är äldst börjar slå tärningen. Följ instruktionerna på spelplanen. Man måste har kommit runt ett helt varv och hamnat precis på start igen för att få börja försöka ta sig hem (den runda "rutan" i mitten)

Det var riktigt roligt! Spelet lyckades faktiskt fånga essensen av en lördagskväll ute på stan.. Och mycket dricka blev det. Vi började med en halv flaska "Malibu" men när den tog slut fick vi gå över till Baccardi.
Starkt som fan!

Sedan blev jag så trötter i ögonen. Och resten av kroppen. Det blev himla svårt att sitta upp. Så Gerd fick äran att stoppa mig i säng. Heh..



Det enda jag skäms över är att jag tidigare på kvällen sade till Lina att jag skulle komma online på msn senare och chatta lite. Förlåt!

Filmkväll!

Nu blir det strax kvällsmat! Mums, grillade pitabröd!




Sen blir det film! Vi ska se Robin Hood - Prince of thieves. Vi skulle sett den för flera kvällar sedan men det blev inte av. Jag gillar verkligen den filmen, den är ju hur rolig som helst. Speciellt Alan Rickman i rollen som the sheriff of Nottingham!


Bara en vecka kvar!

Ja, om en vecka är jag i London! Och ska se Dita von Teese! Det ska bli så roligt! Känns som det var igår jag och Gerd bestämde oss för en weekend i London, tiden har verkligen rusat iväg!

Förresten! Här en en teaser på showen Dita ska uppträda med:


Tvättgumma

I eftermiddag ska jag till svärföräldrarna. Det är dags att tvätta igen. Suck, så tråkigt! Men jag har i alla fall trevligt sällskap medan jag håller på, det brukar ändå gå ganska snabbt..




Idag är även dagen för planeringar.
Jag och svärmor måste verkligen börja planera julmiddagen, är massvis med saker som ska styras upp!
Så kommer min svägerska med, till föräldrahemmet alltså -inte hem till mig (jag är ju och tvättar liksom..).
Hon har bett mig att baka lite goda kakor till Lottes "baby shower". Hm, finns det något bra ord i svenskan som motsvarar "baby shower"? Lotte är alltså min svägerskas lilla bebis, om någon missat det.. Hur som helst, vi behöver bestämma vad jag ska baka..

Det är troligt att svägerskan vill att jag bakar dessa. Mina 'Drömmar' är väldigt populära här, verkar det som!

Skryt lagom?

Jag håller på att pilla med en ny bloggdesign. Har ju gjort ändringar i bloggen en gång tidigare men nu vill jag ha en ordentlig omarbetning!
Har en ganska klar idé om hur jag vill att bloggen ska se ut. Så nu gäller det att hitta sätt att åstadkomma det jag vill ha.

Designa din blogg är verkligen till stor hjälp! Kan verkligen rekommendera den bloggen för alla som vill pilla själva med sin bloggdesign. Den här killen är verkligen duktig på att förklara!
Jag förstår i alla fall hans instruktioner utan problem och jag har verkligen ingen erfarenhet av webbdesign och koder och bla, bla, bla.




Sedan så undrar man ju ibland hur det är fatt med hjärnorna hos några av de som kommenterar killens inlägg. Helt otroligt vad folk lyckas med.
Bara en massa "Det finkar ju inte. Hjälp!" och "Jag har gjort precis ALLT som instruktionerna säger. Men det är fel ändå!" "Nu är min blogg förstörd, tack så jävla mycket"

Tips 1: prova alltid nya saker i en testblogg!
Tips 2: vill du ha hjälp så beskriv problemet som du ser TYDLIGT..
Tips 3: det är inte skamligt att låta någon annan designa din blogg...

Storhandlat

Jag har precis kommit hem från affären. Cyklade. Tror det hade varit bättre om jag gått istället. Blåste så hårt från sidan emellanåt att jag höll på att tryckas ut i vägbanan!

Ja, jag skulle ha gått istället! För min storhandling bestod av en limpa bröd, lite vispgrädde och ett paket vaniljglass. Det hade jag gott kunnat kånka på!

Heh, när jag skulle stoppa in glassen i frysen hittade jag en burk coca-cola där. Hade visst stoppat in den där igår kväll så att den skulle kylas ner snabbt.

Och självklart glömt bort den.

What to do?! Vågar man öppna den?!

Den farliga burken..

På g

Idag ska jag minsann ta mig utanför ytterdörren! Har faktiskt inte lämnat lägenheten sedan i måndags kväll. Inte så bra kanske..
Men i eftermiddag ska jag minsann skrämma ut cykeln ur cykelboden och fara till affären. Det är ju värsta äventyret, ju!

Någon annan än jag som gillar Betty Boop?


Bullar!

Har inte gjort så speciellt mycket idag. Är fortfarande seg efter gårdagen!
Men jag har i alla fall tagit tag i mig själv lite och bakat kanelbullar!

Här i Belgien finns inga kanelbullar att köpa, tyvärr. Eller jo, jag vet att IKEA säljer kanelgifflar. Men jag tycker inte att det är riktigt samma sak..

Tack!

Ville bara tacka för det stöttande kommentarerna jag fått efter mitt inlägg igår!
Tänk vad lite förståelse kan göra för att förbättra humöret!

Nu till något annat!
De som bloggar med blogg.se har väl knappast missat att det finns ett trevligt litet tips på förstasidan, "Mad Men Me".
Det handlar om en sida där man kan skapa sig en egen karaktär i samma stil som karaktärerna i serien. Lite roligt att pyssla med, om man som jag inte har något vettigare att göra:

Åh, vad snygg jag blev!


Spana in Mad Men yourself!

Sammanbrott

Jag har mått väldigt dåligt idag. Eller ja, jag har inte mått alls. Jag har sovit hela dagen. Men jag hade en väldigt dålig natt utan någon sömn alls. På morgonen fick jag en rejäl ångestattack. Så det blev att peta i sig några piller och däcka i sängen.
Har inte haft så kraftig ångest sedan innan flytten. Jag känner mig fortfarande helt förstörd..
Kan ju säga att det inte blev någon språkkurs idag, och naturligtvis inget bloggande..

Jag tror inte det kommer bli så mycket fart på mig ikväll heller.
Nu gäller det att syssla med självläkande och validering!

Men vad är det för fel?!

Jag har mest rått om mig själv idag. Lång, varm dusch. Tvätta håret. Färga ögonbryn. Ansiktsmask.. Det jag brukar göra på tisdagar med andra ord!


Har man svart hår är det inte så hett med ljusa ögonbryn, tycker jag. Så jag färgar dem. Men inte så ofta som jag borde..




Jag brukar även ägna mig åt lite nagelvård. Dock blev det inte så mycket sådant idag.

Jag blir så jävla trött på mina tumnaglar!

Verkar inte spela någon roll vad jag gör, de går ju för fan alltid av ganska långt ner på toppen av tummen! Gör ju hur ont som helst! Och inget kan man göra för att lindra. Aldrig får man ha snygga tumnaglar..

Aj, aj!  Denna gång började jag till och med blöda lite..

Finns det någon som kan ge råd? Jag har försökt med stärkande lack och oljor, jag har försökt undvika att använda nageln för att t ex. öppna nötter och skrapa tejp. Vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till..


Fejk! ..eller inte?

Jag snubblade precis över ett intressant test. Kan DU avgöra om leendet är äkta eller falskt?

Jag hade rätt på 14 av 20 leenden. Inte så tokigt resultat, tycker jag! Prova själv på BBC:s hemsida!


Och berätta gärna för mig hur det gick!




Nu ryker den!

Ja, jag har äntligen öppnat upp min chokladpumpa! Eller vad då "äntligen"? Jag kunde inte ens hålla mig ifrån den en vecka!

Så här fin var den i förpackningen.. De små pumporna är gjorda i marsipan.

Och nu har jag befriat den!

Sa jag att den är fylld med fina belgiska chokladpraliner?

Åååh guuud, vad gott!

Skräp

har en riktig skräpdag idag! Lega i sängen hela förmiddagen. haft en sådan jävla huvudvärk! Den har väl släppt lite nu i alla fall. Så nu finns inga undanflykter, berget av disk måste tas om hand. Jag lovade Gerd igår att jag skulle diska idag, så att vi kunde ägna gårdagskvällen åt filmtittande. Jag tror disken har förökat sig under natten för det verkade inte vara så mycket igår. Vill inte, vill INTE!

Sedan är det dags att laga mat. Och så iväg till dansen.

Har. Ingen. Lust.

Provade med snedlugg idag. Fast den syns inte så bra. Skulle ta lite fler kort men så dog batterierna. Typiskt..

Victory rolls

Vad är nu det? Jo, det är en klassisk håruppsättning om man kör pin up-stilen. Men jag lyckas helt enkelt inte få till dem! är ju hur svårt som helst!
Finns hur många instruktionsvideor på youtube som helst. Och de får det att se så enkelt ut! Jo, tjena. Tack för den. HUR GÖR MAN EGENTLIGEN?!


Vad söt han är!

Min sambo alltså! Jag nämnde för ett par dagar sedan att jag var så sugen på att se Jurassic Park. Har gillat den filmen sedan jag var 10 år och såg den på bio. Jävlar vad rädd jag var då! Jag var verkligen en liten hare på den tiden. Men senare blev filmen lite av en favorit, har läst boken med.
Men tyvärr hade vi inte den filmen hemma, så jag fick stilla min längtan..

Men nu kom min älskling och sade att han skaffat fram den! Så vi ska strax krypa upp i soffan med en bunke popcorn och bara mysa!

Trööött

Idag har jag ledat i sängen och dagdrömt. Ja, hela dagen! Har inte haft någon lust till något idag.
Men det kan jag leva med. Jag behöver dessa dagar emellanåt! För det har varit en intensiv vecka, ja nästan två intensiva veckor faktiskt! Och jag är inte van. Min kropp och mitt psyke hänger inte riktigt med..

Igår kväll hade jag skype-dejt med min vän Veronica. Har inte hört hennes sköna norrländska stämma på många månader! Åh, vad trevligt det var! Hon skickade en rolig bild till mig, hon hittade detta bälte i någon butik någonstans och tog ett kort:


"Made far away from Scandinavia". Vem bryr sig liksom om ordentliga ursprungsbetäckningar?! Liksom..

Mätt och i alla fall lite belåten

Så nu är middagen avklarad!
Åh, vad gott det var! Märker nu hur mycket jag saknat vissa saker som helt enkelt inte går att få tag på i en vanlig belgisk mataffär..


Hemlagat potatismos. Och ugnsstekt falukorv med bostongurka och senap.




Vad ska man hitta på ikväll då? har verkligen tråkigt men inget duger ju!
Man skulle kanske baka en kladdkaka?
Den kanske kan hjälpa mig att hålla fingrarna borta från chokladpumpan..

Grått och trist

Slappardag idag. Varken jag eller Gerd har någon direkt energi. Det är regnigt och trist ute med. Så det blir att vi sitter här hemma vid våra datorer och gör just inget alls..
Jag ska i alla fall rycka upp mig om ett par timmar och dra igång middagen. Blir något svenskt idag! Nu när jag fått tag i lite svenska godsaker.
Ugnsstekt falukorv med potatismos. Precis som mamma brukade gör det!




Förutom pisspojken i choklad och godishjärtat hittade vi en chokladpumpa på rea! Men den spar jag lite på..

Jaa! Falukorv!

Efter att Gerd och jag var klara med vårt misslyckade försök att leka turister i Bryssel drog vi till Waterloo.
Ni vet, Waterloo. Som ABBA sjöng om? Där Napoleon fick smisk? En väldigt speciellt plats. Det finns ett minnesmonument där; en grästäckt kulle med en lejonstaty. Jippie! Det måste ju bara ses! Eller inte. Vi sket fullständigt i kullen och lejonet.

Vi åkte till Waterloo för något helt annat.
Nämligen Scanshop!
Det är en liten butik som säljer nordiska  (mest svenska ) produkter. De har ett bättre utbud än IKEA, och jag skuttade omkring som ett litet barn i en leksaksaffär.


JAAA, jag hittade sirap! JAAA, jag hittade bostongurka! JAAAAAAAAjajajajajaaAA, jag hittade falukorv!!
Och lite annat..

Ingen duktig turist

Nu är jag hemma efter en riktigt kul dag! Sitter nu och gnager på det gigantiska godishjärtat Gerd köpte åt mig.. Det började som ett skämt men slutade med ca 1kg hårdkaramell med körsbärssmak!


Inte så fin med plasten på. Men nu har jag ju redan börjat knapra sönder den!

Och det är faktiskt snasket som spelar huvudrollen i min dag som turist.
För jag klarar helt enkelt inte av det här med att fotografera kända byggnader, konstverk och människor. Stå där som ett fån med kameran i högsta hugg. Eller ännu värre: posera framför kameran! Jag känner mig verkligen urlöjlig och blir faktiskt helt anti. Jag vill helt plötsligt inte se alla dessa turistattraktioner, och jag vill definitivt inte förevigas på kort tillsammans med dem!


Tydligen en gyllene staty man ska tafsa på för att få tur. Syns det att jag vantrivs?!

Vi var faktiskt framme och spanade lite på den där Manneke pis-fontänen, var en del turister där som lullade runt med sina kameror och poserade flinande framför den lille pojken, som faktiskt är avskärmad av ett staket.
Nej tack, jag klarar mig bra utan bilder på pinsamheten spektaklet.

Så jag köpte en chokladfigur av den kissande pojken istället!


Ja, den lille pojken försvann snabbt in i min glupska mun.
Och Gerd fick sig en tugga, han med..



Vi käkade lunch på en trevlig restaurang, Drug Opéra. Den ligger lite utanför det värsta turistområdet. Lite billigare och lite godare mat med andra ord!


Vi väntar på maten..


..som bestod av potatis, någon typ av fläskkött och en grönsak som kallas
"witloof" på holländska. Endiver på svenska. Kan inte påstå att det är en av mina favoritgrönsaker. Bitter i smaken och slemmig i konsistensen(när den är tillagad). Men den är väldigt poppis här..




Efter lunchen ansåg vi oss klara med Bryssel och for till Waterloo istället. Men det är en annan historia!
(som jag kommer blogga om senare..)


Bryssel

Idag ska jag och Gerd till Bryssel. Jag har faktiskt aldrig varit där! Om nu inte Brussel Airport räknas. Och det gör den inte, för den ligger ju inte i själva Bryssel..
Ska bli kul att leka turist lite, kolla in de klassiska turistsakerna, som fontänen med den kissande pokjen. Egentligen är fontänen inget speciellt men den har blivit hypad ändå, så då är det vâl bäst att jag tagit mig en titt..


Manneken Pis



Ska man vara turist så ska man vara det ordentligt!

Gaaaaleeeeen!

Så i förmiddags var jag och Gerd till kommunkontoret igen. Den goda nyheten är att de hade öppet. Den dåliga nyheten är att mitt beslut inte är klart. Nu har jag fått ändrat datum. NU är det viss 1:a december som gäller.
Jo tjena..

Nu till något trevligare. Onsdagar är marknadsdagar här i Deinze. Men bara på förmiddagen så vanligtvis missar jag allt det roliga eftersom jag har språkkursen då. Men idag hade både jag och Gerd tid. Vi hittade malen kardemumma! Och det är inte lätt att hitta här i Belgien. Så nu kan jag baka mina kanelbullar utan pinan att behöva skala kardemummakapslar och mala frön.
Sedan hittade jag ett par nya tofflor!

Jag är kär!

Ignorera mina överexponerade vader, de är faktiskt inte vita i verkligheten!

Sca-a-aaary

Blev en cocktail till filmen igår, ser ju lagom giftig ut:

Spana in Esmeralda i bakgrunden, snacka om evil eyes!

Snart ska jag iväg till kommunkontoret, idag ska det väl i alla fall vara öppet. Sen om jag får svar på mina frågor, det är en annan femma..

Lite senare, i eftermiddag ska jag shoppa med svärmor igen. Ingen heldag men det ska bli kul ändå!

Jag har en kock!

Måste bara få skryta lite. Jag har hittat mig en riktigt bra karl! Han städar, diskar och lagar god mat! Han är speciellt bra på "kött och potatis"-rätter. Som jag inte är så bra på. Så vi kompletterar varandra bra!
Värdigt bra, till och med!


Ja, jag älskar grönpepparsås, ju mer desto bättre =)



Men nu blir det film och mys i soffan!



Önskar alla en trevlig kväll!

Utrensning!

Ja, gick ju inget vidare att få svar om uppehållstillståndet. Kommunkontoret hade nämligen stängt idag! Jag kommer nog bete mig som en lallande idiot snart! Hopplöst säger jag..
Nåväl, vi får väl försöka imorgon igen!

Så vad har jag gjort istället då? Jo, jag har rensat ut garderoberna. Behövdes verkligen! Fick ju liksom ta och bara trycka in kläderna och slänga igen dörren fort som fan. Och vara väldigt vaksam när jag öppnade..
Jag fattar inte var alla kläder kommer ifrån! Förökar de sig? är det därför det knäpper så konstigt i garderoberna om nätterna? Är det kanske kläderna som juckar och har sig?


3 1/2 kassar fick jag ihop. Och lite stövlar. Märk väl, jag gallrade ganska hårt bland
mina kläder innan flytten! Ändå så har jag för mycket..

Svar

Blir det några svar idag?
Jag väntar nämligen fortfarande på mitt belgiska uppehållstillstånd. När jag ansökte om det i juli gav de besked om att beslutet skulle vara klart i oktober. Är ju november nu och jag har inte hört ett pip från dem än!

Så idag ska jag och Gerd iväg till kommunkontoret och fråga oss för. kanske hittar vi någon som vet? Eller kanske någon som vet någon som vet? Kanske..
Suck, byråkrater!

Såhär känner jag mig varje gång jag måste traggla med myndigheter:

Någon som missat "Dårskapens Hus" i "Asterix 12 stordåd"?

Äsch

Blev inte bilder från parken. Glömde både kamera och mobil hemma, typiskt!

Men vi hade det i alla fall riktigt mysigt, värsta romantiska höstpromenaden blev det. Me like!
Roligt egentligen. I början av vårt förhållande var jag och Gerd emot att visa våra känslor offentligt. Inte hålla handen eller kramas. Inte pussas.. Absolut inga kyssar!
Men nu? Nu beter vi oss som nyförälskade tonåringar! Känns det som i alla fall..



Mums!

Ikväll blir det lasagne till middag! Receptet finns här.

Tack!

Tack till alla som kommenterat min nya frisyr! Jag blev så glad så! =D

Idag är första dagen på höstlovet här i Belgien.
Idag råkar också vara en helgdag så allt är stängt. Jag ska strax bege mig till parken tillsammans med Gerd. Det är verkligen en underbar park, finns en del djur där till och med. Ska försöka ta lite kort som jag kan visa =)
Och den är öppen alla dagar, året runt.