Boeuf Bourguignon

Boeuf ..vad då sa du? Är väl franska antar jag.. Och det språket behärskar jag inte alls!
Hur som helst, en god gryta är det. Dock tar den lite tid att göra, köttet ska koka lääänge.
Jag serverade med kokt ris men potatis eller pasta funkar det med.


Ja, jag snodde bilden från internet. Det är hopplöst att
få till en bra bild av köttgrytan själv..


3-4 portioner


ca 400g nötkött (grytbitar, fransyska, innanlår eller dyligt)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 morötter
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
1 1/2 dl rött vin
100g champinjoner
5-10 steklökar (antalet beror helt på hur mycket lök man vill ha!)
100g bacon, skuret i bitar
salt
malen svartpeppar

Skiva den gula löken. Hacka vitlöken. Skiva morötterna i tjocka skivor. Fräs allt i lite smör i en stekpanna och häll över i en gryta. Dela köttet i bitar, 2-3 cm stora. Bryn köttet och häll ner i grytan. Strö över vetemjölet. Rör ner tomatpurén och tillsätt lagerblad och timjan. Häll i köttbuljong och rödvin. Låt småputtra i ca 1 1/2 timme.
Bryn steklöken och champinjonerna, dela stora svampar i mindre bitar. Häll ner i grytan. Bryn bacon och rör ner.
Smaka av med salt och peppar.



Kommentarer

Har du något du vill säga?

Ditt namn?
Förgätmigej

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Säg nu vad du har på hjärtat raring!

Trackback